dvidevat: Pulse Defusion

Pulse Defusion spletna naslovnica, oblikovanje Tina Ivezić

Jera Topolovec se pod dvidevat podpisuje že tretje leto. V tem času je z vztrajnim delom kot DJ-ka in producentka elektronske glasbe postala ena bolj iskanih imen na domačih elektronskih odrih. V času po njeni prvi objavljeni skladbi na kompilaciji Access Frame: Equity (Kamizdat, julij 2020) in deljenem albumu 068/078-1 s sorodno dušo Nullo (Kamizdat, marec 2021) se je Jera Topolovec še bolj vpela v kulturno-produkcijsko delo v okviru Festivala MENT, Kluba K4 in tehno kolektiva KNAUF, Slovenskega mladinskega gledališča (tudi akademsko se je ukvarjala z zvočno kuliso sodobnega teatra), Centra za Kreativnost, platforme United We Stream in različnih festivalov ter obenem storila korak naprej v njenem avtorskem producentskemu delu. Od objave deljenega albuma 068/078-1 je nanizala skoraj 30 nastopov (Butik Festival, Keep in Mind Festival, Pulvers, Drops Festival, Rdeče Zore, Ment Ljubljana, ŠTROM x Capsule Berlin, Festival Tresk #13, 53. rojstni dan Radia Študent, Spider Festival, Street Art Festival in drugi), ob tem pa je bila aktivna v kolektivu KNAUF in v letu 2021 rezidentka radijske oddaje DJ Seansa na Radiu Študent. V začetku leta je objavila tudi prvo kratkometražno izdajo Idle Infection (Honest Work Recordings, januar 2022), Pulse Defusion pa zaokrožuje njejo najproduktivnejše leto. Štiri nove skladbe so prispevek elektronske glasbenice k avtorski preobrazbi zvoka detroitskega elektra, ki ga bogati s plastenjem melodij in z žanrskimi obrati in je rezultat njenega raziskovanja modularnih zvočnih sintez.

Seznam skladb

Sodelavke_ci

dvidevat · glasba, miks
Wave Terminal · mastering

Tina Ivezić · oblikovanje
Ida Hiršenfelder · spremno besedilo

Luka Prinčič · izvršna produkcija
Luka T. Zagoričnik · izvršna produkcija
Andrej Pervanje · produkcijska asistenca, promocija

With special thanks to Bojan Georgievski.

Prenos in nakup

Omejena naklada USB knjižic in prosti prenos albuma (po modelu »plačaj kolikor hočeš«) sta na voljo na kamizdat.bandcamp.com.

Glasba je ustvarjena in objavljena pod pogoji Creative Commons BY-NC-SA 4.0 licence ([Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0] – Attribution-NonCommercial-ShareAlike). Več na www.creativecommons.com/licence.

Produkcija · Zavod Emanat s podporo Mestne Občine Ljubljana