Kamizdat Rentgen #28: dvidevat, Dadaeast, DVNT PHNK

Kamizdat letošnje leto zaključuje z dvema glasbenima izdajama. Ena najvidnejših domačih producentk elektronske glasbe dvidevat vas bo pognala v ples s svojo različico detroitskega electra, Dadaeast pa je novo producentsko ime Tadeja Marklja, legendarnega domačega producenta, ki se vrača s samosvojo zmesjo programiranega in organskega v zmesi hiphopa, breakbeata, vzorčenja zvoka, elektra in še česa.

Nastopajoči

dvidevat

Jera Topolovec se pod dvidevat podpisuje že tretje leto. V tem času je z vztrajnim delom kot DJ-ka in producentka elektronske glasbe postala ena bolj iskanih imen na domačih elektronskih odrih. V času po njeni prvi objavljeni skladbi na kompilaciji Access Frame: Equity (Kamizdat, julij 2020) in deljenem albumu 068/078-1 s sorodno dušo Nullo (Kamizdat, marec 2021) se je Jera Topolovec še bolj vpela v kulturno-produkcijsko delo v okviru Festivala MENT, Kluba K4 in tehno kolektiva KNAUF, Slovenskega mladinskega gledališča (tudi akademsko se je ukvarjala z zvočno kuliso sodobnega teatra), Centra za Kreativnost, platforme United We Stream in različnih festivalov ter obenem storila korak naprej v svojem avtorskem producentskemu delu. V začetku leta je objavila tudi prvo kratkometražno izdajo Idle Infection (Honest Work Recordings, januar 2022), Pulse Defusion pa zaokrožuje njeno najproduktivnejše leto. Štiri nove skladbe so prispevek elektronske glasbenice k avtorski preobrazbi zvoka detroitskega elektra, ki ga bogati s plastenjem melodij in z žanrskimi obrati ter je rezultat njenega raziskovanja modularnih zvočnih sintez.
https://dvidevat.bandcamp.com/

Dadaeast

Dadaeast (Tadej Markelj alias Mr. Tado alias Dj Dado) je legenda slovenske underground scene, bivši pevec skupine Srečna mladina, scratch guy za Magnifico, polovica ali tretjina projekta Ironic Tronic, raper v Šlagwerk, glavni človek v svojem alter egu pod psevdonimom Mr. Tado. V svoji več kot 20 let dolgi karieri je bil pionir na slovenski hiphop in breakbeat sceni, krstni oče electro dj-inga itd. Zdaj deluje kot producent pod imenom Dadaeast, pod katerim ustvarja mešanico organske in programirane glasbe. Po debitantskem singlu Permanent Vacation l. 2020 za založbo Beton Records in izdajah Bentos Zoo Vol. 1 in 2 pri Annuaki Records se vrača k delu s celotnim albumom svoje nove idiosinkratične mešanice electra, hiphopa, breakbeata in težke sampledelije.
https://dadaeast.bandcamp.com/

DVNT PHNK

DVNT PHNK je globoka, prepotena, temna potreba po gritty funku, ki se skriva na temnem plesišču noči.
https://www.mixcloud.com/dvntphnk/uploads/

Kamizdat Rentgen

» Kamizdat Rentgen « je vpogled pod površino kože, pogled na meseni preplet kosti, mišic in živčevja, ki tvorijo raznolikost zvočnih teles. Gre za serijo večerov, s katero si pri založbi Kamizdat želimo vzpostaviti večjo prisotnost pustolovskih glasbenih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki hodijo po terenu, na katerem pogosto ni še shojenih poti. Večeri so pogosto tesno povezani z novimi glasbenimi izdajami.

Podpora

Produkcija: Emanat v sodelovanju s Klubom Gromka
Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana

Vstopnina: 5 €
Spletni nakup vstopnic: https://tix.emanat.si/
Informacije: info@emanat.si

Vstop na dogodek Kamizdat Rentgen #28 bo mogoč tudi z vstopnico za Novoletno tehnoburlesko Tatovi podob.