Luka Prinčič & ala pecula: a space process

a space process je re-imaginacija in predelan kolaž zvokov, zajetih iz treh tokov ob zvočni instalaciji ‘a.space’. Vsak tok je z zamikom in obdelavo vseboval plasti iz drugih dveh tokov. Tako so vsi trije posnetki (vsak je dolg tri ure) med seboj povezani na različne zvočne in elektroakustične načine – še posebej zato, ker je vsako od treh vozlišč vključevalo zajem v živo in obdelavo zvoka fizičnega prostora.

Vnovična obdelava teh posnetkov se je močno osredotočila na nekaj časovnih podob z ljubljanskega posnetka, da bi razvila glasbeno obliko, zvočni podpis in časovno strukturo v celovitejšo zvočno pripoved. Ta nadgrajuje prvotni projekt, ki je bil improvizacijske narave.


a.space

a.space je bila distribuirana zvočna instalacija, predstavljena na festivalu Art Meets Radical Openness 2022, ki je povezala tri prostore prek smerne zanke, na katero so vplivali prostor, povratne zanke in akustični dogodki. Posamezne sklope so aktivirali Stefan Tiefengraber v Linzu, Polina Khatsenka v Ustju nad Labem ter Luka Prinčič in ala pecula v Ljubljani. Prek virtualne platforme so omogočali poslušanje, izbiro zvočne perspektive in interakcijo z drugimi obiskovalci strani. Spletni vmesnik, ki ga je razvil Michael Aschauer, se deli kot odprtokodno orodje za nadaljnjo uporabo.

Projekt a.space sta zasnovala Davide Bevilacqua in Gabriela Gordillo, izvedel pa ga je servus.at v okviru projekta AMRO22 v sodelovanju z bb15, zavodom Emanat, Ústí nad Labem House of Arts in s podporo Linz_Sounds 2021.

AMRO, Art Meets Radical Openness, je bienalni festival umetnosti, haktivizma in odprtih kultur, ki ga od leta 2008 organizira servus.at v sodelovanju z Department of Time-Based Media na Univerzi za umetnost v Linzu.

Seznam skladb

Sodelavci

Luka Prinčič & ala pecula · glasba, editing, mix

Polina Khatsenka, Stefan Tiefengraber, Luka Prinčič & ala pecula · elektronika, računalnik, hrup, terenski posnetki
Tina Ivezić · grafično oblikovanje
Luka Prinčič · mastering, projektno vodenje

Mestna občina Ljubljana · finančna podpora

Davide Bevilacqua, Gabriela Gordillo · a.space koncept
Gabriela Gordillo · a.space vodja projekta
Michael Aschauer · programiranje spetnega vmesnika a.space
Luka Prinčič, pretok.tv · pretočni strežnik
servus.at & art-meets.radical-openness.org · produkcija a.space projekta

Izvorna fotografija za spletno naslovnico: Resource Database™

Prenos in nakup

Prosti prenos albuma (po modelu »plačaj kolikor hočeš«) je na voljo preko kamizdat.bandcamp.com.

Glasba je ustvarjena in objavljena pod pogoji Creative Commons BY-SA 4.0 licence ([Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0] – Attribution-ShareAlike). Več na www.creativecommons.com/licence.


a kamizdat release | an emanat production