Kamizdat Rentgen: Access Frame: Monstrosity

novo leto, nova grupacija, nova kompilacija

14. 7. 2021 @ Kino Šiška, Ljubljana

Lineup

> beepblip
> dvidevat
> Marka San
> Slowmotion Livestream

Izid nove kompilacije domače raziskovalne elektronike Access Frame bomo pri založbi Kamizdat spet proslavili z dogodkom, tokrat na ploščadi Kina Šiška z nastopi in DJ seti izbranih izvajalcev na kompilaciji. Zagotavljamo žanrsko širino: od hrupa in zvočne umetnosti, preko brejkov in elektra, vse do acid tehna.

Kompilacija Access Frame: Monstrosity

Leto je naokoli in zopet se pripravlja izid nove kompilacije Access Frame, ki pod svojim okriljem združuje malo morje domače raziskovalne elektronike. Kompilacija (skoraj) vsako leto izide na dan spletnih založb, t.i. Netlabel Day, 14. julija.Podobno kot lansko leto je letos h kompilaciji vabljenih preko 60 ustvarjalcev in ustvarjalk, ki bodo prispevali skladbe na določeno tematiko. Letos je tematika kompilacije pošastnost oz. ‘monstrosity’, nekaj, kar označujemo kot nečloveško, kruto bitje ali kot nekaj, kar pooseblja strah in hkrati predstavlja rob normalnega. Kako bodo pošastnost ustvarjalci in ustvarjalke interpretirali, boste lahko v celoti slišali in zastonj prisluhnili 14. julija, ko bo kompilacija izdana na naši spletni strani platforme Bandcamp.

Kompilacija stremi k objavi širokega spektra lokalne alternativne glasbe (s poudarkom na elektronski in eksperimentalni glasbi), katere glavno zatočišče je že vrsto let medmrežje. Iz prepleta tehnologije, družbe, ustvarjanja glasbe in lastniških pravic vznika konflikt med svobodno kulturo in zastarelimi in izkoriščevalskimi koncepti avtorskega prava. V duhu prostega dostopa so spletne založbe prve v boju za enakopraven dostop in pravičnejšo obliko avtorskega prava (ki je bil za začetek ublažen z uvedbo licence Creative Commons).

Credits

Design: Blaž Rojs

Kamizdat Rentgen

» Kamizdat Rentgen « je vpogled pod površino kože, pogled na meseni preplet kosti, mišic in živčevja, ki tvorijo raznolikost zvočnih teles. Gre za serijo večerov, s katero si pri založbi Kamizdat želimo vzpostaviti večjo prisotnost pustolovskih glasbenih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki hodijo po terenu, na katerem pogosto ni še shojenih poti. Večeri so pogosto tesno povezani z novimi glasbenimi izdajami.

VSTOP PROST

Produkcija: Emanat v sodelovanju s Kinom Šiška.

Finančna podpora projektu: Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo RS.