Kamizdat Rentgen TV: dvidevat, Nulla

Vrnitev navdiha znotraj štiri sten: novi sveženj klubske elektronike na dvojni digitalni izdaji domačih producentk

V novi epizodi telematskega programa na Kamizdat Rentgen TV bomo pozornost posvetili dvema elektronskima producentkama in izurjenima DJkama, dvidevat in Nulli. Na isti dan bosta pri naši založbi izdali dvojno digitalno izdajo z naslovom 068/078-1.

LINK DO STREAMA:

https://kamizdat.bandcamp.com/merch/kamizdat-rentgen-tv-dvidevat-nulla

LINEUP:

▶ dvidevat
▶ Nulla

NASTOPAJOČI:

█ dvidevat █ in █ Nulla █

dvidevat in Nulla sta predstavnici mlajših elektronskih producentk iz Ljubljane, ki ju združuje afiniteta do klubske kulture. Obe sta se kalili kot DJki, raziskovali različne odvode elektronske glasbe, prevrteli glasbo po številnih klubih po metropoli in izven nje ter na ta način razvijali svoja ušesa kot producentki elektronske glasbe. Dvojna digitalna izdaja 068/078-1 predstavlja njuni prvi daljši samostojni deli in razkriva njune glasbene vplive, ki ju navdihujejo in vsakič znova vračajo med štiri stene bodisi svojih studiev bodisi klubskih prostorov.

Skupna izdaja, kakor ju kaže v sorodni luči, ju razvidno tudi ločuje. Kjer se dvidevat nagiba k detroitskemu elektru in kratkim melodijam, se Nulla nagiba k mračnejšemu UK eksperimentalnemu elektru s pridihom breakov, IDM-a in bleepa. Jasno je, da delujeta v podobnem okviru elektra, basovskega breakbeata in detajlov polne elektronike, a njuni poti se pri ustvarjanju tudi razlikujeta.

Več na www.kamizdat.si.

█ dvidevat x Nulla: 068/078-1 █

Prosti prenos dvojne digitalne izdaje 068/078-1 (po modelu »plačaj kolikor hočeš«) bo od 11. maja na voljo preko kamizdat.bandcamp.com.

Glasba je ustvarjena in objavljena pod pogoji Creative Commons BY-SA 4.0 licence ([Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0] – Attribution-ShareAlike). Več na creativecommons.com/licence.

VSTOPNINA NA STREAM: 1 EUR
Link: https://kamizdat.bandcamp.com/merch/kamizdat-rentgen-tv-dvidevat-nulla

Kontakt: info@kamizdat.si

Kamizdat izdaje in koncertni cikel ▂Kamizdat Rentgen▂ v produkciji zavoda Emanat nastajajo v sodelovanju z Ljubljanskimi prizorišči: Kavarna Pritličje, Galerija ŠKUC (ŠKUC, Škuc Gallery), KUD Channel Zero, osmo/za in s finančno podporo Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za Kulturo RS.

http://kamizdat.si