Shekuza: Coriolis Effect

mojstrski primerek drzne, inovativne in večplastne modularne sinteze

Po navdušujočem debitantskem albumu De Sica se vrača slovenski sint mag, skladatelj, klaviaturist in DJ Shekuza z novim albumom Coriolis Effect, ki je mojstrski primerek drzne, inovativne in večplastne modularne sinteze oziroma, bolje, zaušnica tistim, ki trdijo, da ves modularni tehno zveni enako.

Kljub dodelanim aranžmajem, odbitemu, um-spreminjajočemu zvoku in prepletanju elementov iz sodobnega breakneck tehna, hiperkinetičnega elektra, rolling dubstepa in fiktivnega darkstepa lahko rečemo, da je v njegovih komadih na prvem mestu predvsem funk. In čeprav morda zveni zapleten, mestoma krčevit, je Shekuzin spiralno zavit groove, prekipevajoč od svojevrstnih perkusijskih detajlov, prvovrsten party material.

Ne pretiravamo, če rečemo, da bosta Blawan in Peder Mannerfelt navdušena ob odkritju tega sijajnega primerka vrhunskega zvočnega raziskovanja modularne sinteze. Dve desetletji po Umeku in Random Logic lahko rečemo, da Shekuza s pričujočim albumom slovenski tehno tako rekoč lastnoročno vodi v prihodnost.

Seznam skladb

Video

Medijski odzivi

7.8.2020, Radio Študent, Tolpa Bumov, Shekuza: Coriolis Effect, Špela Cvetko
23.8.2020, Sigic, Inercija modularnega zvoka, Miroslav Akrapović

Sodelavci

Miha Šajina · glasba, produkcija, miks
Blacklisted Mastering · mastering
Jaša Bužinel · spremno besedilo
Andrej Pervanje · asistentca
Luka Prinčič · oblikovanje, izvršna produkcija

Prenos in nakup

Prosti prisluh in prenos (plačaj kolikor hočeš) so na voljo preko kamizdat.bandcamp.com in www.kamizdat.si.

Glasba je ustvarjena in objavljena pod pogoji Creative Commons BY-SA licence ([Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji] – Attribution-ShareAlike) www.creativecommons.com/licence

Podpora

Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za Kulturo RS