Kamizdat Rentgen: Access Frame: Equity

ob izidu kompilacije raziskovalne elektronike

Založba Kamizdat ob dnevu spletnih založb – Netlabel Day, 14. julija, na novi kompilaciji predstavlja 20 novih in neizdanih skladb dvajsetih ustvarjalcev. Njen izid bomo proslavili z dogodkom z live nastopi ter DJ seti nekaterih izvajalcev na kompilaciji.

Lineup

> #DUF
> dvidevat
Nitz
> Shekuza – Miha Šajina
Terranigma

Kompilacija Access Frame: Equity predstavlja neizdana dela novih in uveljavljenih imen, ki se gibljejo po širokem žanrskem spektru elektronske glasbe: od eksperimentalnega techna do hrupa in zvočne umetnosti, preko brejkov, bass-a in drugih odvodov elektronske in elektroakustične glasbe. Projekt skuša vzpostaviti prakso kritičnega mišljenja o dostopu in distribuciji umetnosti. Postavlja vprašanje: kakšen je okvir skozi katerega nam je dovoljeno, in možno, dostopati do kulture? Kako je vzpostavljen, kdo ga vzpostavlja, in kako je ta okvir možno spreminjati in prečiti?

Skladbe za kompilacijo so prispevali:
#DUF / Ansambel PRSA / BeatMyth / dvidevat / Janez Plesnar / Katyeeum – aeuum / Kikimore / Kikiriki – noise / Lara / Lifecutter / Luka Prinčič / MBerlin / Muzikačaka / Nitz / Nulla – Luna Nulla / rouge-ah / Shekuza / Terranigma / umdhlebi / Zergon

Live stream

Medijski odzivi

10.7.2020, Mladina, Kultura, Kamizdat Rentgen Pritličje
14.7.2020, My night, Kamizdat Rentgen: izid kompilacije raziskovalne elektronike

Credits

Design in vizualizacije: Stella Ivšek aka 5237
https://fb.com/vj5237

▂Rentgen TV▂ live stream:
Adam Aia Mulalić / Črt Trkman / Stella Ivšek
https://pretok.tv/play/26

Dogodek je del koncertnega cikla Kamizdat Rentgen. Kamizdat izdaje in koncertni cikel ▂Kamizdat Rentgen▂ v produkciji zavoda Emanat nastajajo v sodelovanju z Ljubljanskimi prizorišči: Kavarna Pritličje, Galerija ŠKUC (ŠKUC, Škuc Gallery), KUD Channel Zero, in s finančno podporo Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za Kulturo RS.

Organizacija: EMANAT