Kamizdat Rentgen TV: Januš Aleš Luznar

Kamizdat tokrat predstavlja performans ICTUSCORDIS “memoriae”, novi album Januša Aleša Luznarja

Telematski show Kamizdat Rentgen TV s pomočjo Kina Šiške nadaljuje z igrivim raziskovanjem spletno-pretočne forme v dialogu s koncerti intrigantnih in avanturističnih – večinoma elektronskih – glasbenih ustvarjalcev. Pogled kamere rinemo bolj v ospredje, video prispevki in režija s ciljem hiper-telematičnega doživetja pa oplajajo nastop v živo.
https://pretok.tv
https://kamizdat.si

Kamizdat tokrat predstavlja performans ICTUSCORDIS “memoriae” in albuma Aleša Januša Luznarja, ki je nastal skozi raziskovanje uporabe telesa v živi improvizaciji v projektu Ictuscordis. Ta temelji na avdiovizualni situaciji, ki izhaja iz srčnega utripa in dinamično prikazuje intimno razmerje med občinstvom in kolektivnim srčnim utripom. Skozi interakcijo umetnosti, psihologije in tehnologije Luznar išče možnost preseganja polja metafor, saj je zvok srca v tem projektu dejanski, živi, fizični, glasbeni in vizualni inštrument.

Januš Aleš Luznar je novomedijski umetnik, raziskovalec umetniških praks, glasbeni producent, DJ in performer, ki v zadnjem času raziskuje človeško srce kot intimen umetniški inštrument. V preteklosti tesen sodelavec različnih kulturnih projektov kot so Atelje 2050 in Center 21 (Hupa Brajdič), udeleženec Red Bull Music Academy v Cape Townu in aktiven na široki paleti področij od produkcije glasbe, mentorstva, organizacije vse do performansa in intermedijskega raziskovanja. Med drugim je izdal glasbo za založbe kot so Distinctive, Nang, Sensei, No Static, Synaptic, rx:tx idr. Njegov album, “Ictuscordis – memoriae” bo pri Kamizdat izšel na dan dogodka performansa v Kino Šiška.
https://www.ictuscordis.org/
https://yanooshmusicproductions.bandcamp.com/

Produkcija: Emanat v sodelovanju s Kino Šiška in Kud Center 21 / Hupa Brajdic

» Kamizdat Rentgen « je vpogled pod površino kože, pogled na meseni preplet kosti, mišic in živčevja, ki tvorijo raznolikost zvočnih teles. Gre za serijo večerov, s katero si pri založbi Kamizdat želimo vzpostaviti večjo prisotnost pustolovskih glasbenih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki hodijo po terenu, na katerem pogosto ni še shojenih poti. Večeri so pogosto tesno povezani z novimi glasbenimi izdajami.
http://kamizdat.si