Kamizdat Rentgen #26: Luka Prinčič + The Feminalz, Kezz

Četrtek, 26. maj 2022 ob 20:00 ⋅ Cukrarna Bar, Ljubljana
Predprodaja: https://tix.emanat.si/

Prihaja tretji del tehnoburleske, sodobne subverzije ex-yu pop kulture in queerovsko-feminističnega humorja. Na dan izida novega albuma se bo znova premešana ekipa The Feminalz predstavila na odru Cukrarna bara s podporo srbske pevke in producente Kezz, ki bo premierno predstavila skladbe iz njenega prihajajočega tretjega albuma Elektroizvorika.

Lineup

· Luka Prinčič + The Feminalz ·
· KEZZ ·

Luka Prinčič + The Feminalz

Luka Prinčič za posamezne točke predstave Tatovi podob s člani_cami The Feminalz skrbi že od leta 2013, za albumske izide pa je muzika posebej predelana v ponovljive štikeljce. Nabor muzik tesno sledi vodilu predstav: kvalitetna zabava in kritika, satira in tragedija, glasba in ples, feminizem in slačiužitek, vse to in še več. Na dan dogodka bo izdan že tretji konzumentski plošček tehnoburleske z novo dozo elektrokabareja, diska, trapa, r’n’b-ja in ex-yu šlagerja.

Photo: Nada Žgank

Kezz

Kezz je glasbenica, skladateljica in producentka, ki se je pred dvema letoma iz Beograda preselila v Ljubljano. Njeni nastopi so eklektičen spoj raznolikih glasbenih praks – od loopanja, petja in naslojevanja svojih vokalov do igranja klaviature in semplerja. Glasbeni izraz zaznamuje edinstven spoj sodobnega elektro-organskega zvoka in stiliziranega petja s pridihom tradicionalnih balkanskih melodij. Poleg avtorske glasbe in dveh studijskih albumov ustvarja za gledališče, radio, film, razstave in umetniške performanse. Na dogodku bo premierno predstavila skladbe s prihajajočega tretjega albuma – Elektroizvorika.

Kamizdat Rentgen

Kamizdat Rentgen je vpogled pod površino kože, pogled na meseni preplet kosti, mišic in živčevja, ki tvorijo raznolikost zvočnih teles. Gre za serijo večerov, s katero si pri založbi Kamizdat želimo vzpostaviti večjo prisotnost pustolovskih glasbenih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki hodijo po terenu, na katerem pogosto ni še shojenih poti. Večeri so pogosto tesno povezani z novimi glasbenimi izdajami.

Produkcija: Emanat v sodelovanju s Cukrarna Barom.

Finančna podpora projektu: Mestna občina Ljubljana.

Kamizdat · www.kamizdat.si