dvidevat x Nulla · 068/078-1

Vrnitev navdiha znotraj štiri sten:
novi sveženj klubske elektronike
na dvojni digitalni izdaji domačih producentk

dvidevat in Nulla sta predstavnici mlajših elektronskih producentk iz Ljubljane, ki ju združuje afiniteta do klubske kulture. Obe sta se kalili kot DJki, raziskovali različne odvode elektronske glasbe, prevrteli glasbo po številnih klubih po metropoli in izven nje ter na ta način razvijali svoja ušesa kot producentki elektronske glasbe. Dvojna digitalna izdaja 068/078-1 predstavlja njuni prvi daljši samostojni deli in razkriva njune glasbene vplive, ki ju navdihujejo in vsakič znova vračajo med štiri stene bodisi svojih studiev bodisi klubskih prostorov.

Dvojna digitalna izdaja deluje kot povezana celota, a pozorna ušesa lahko na 068/078-1 med dvidevat in Nullo potegnejo tudi jasno ločnico. Skupna izdaja, kakor ju kaže v sorodni luči, ju razvidno tudi ločuje. Kjer se dvidevat nagiba k detroitskemu elektru in kratkim melodijam, se Nulla nagiba k mračnejšemu UK eksperimentalnemu elektru s pridihom breakov, IDM-a in bleepa. Jasno je, da delujeta v podobnem okviru elektra, basovskega breakbeata in detajlov polne elektronike, a njuni poti se pri ustvarjanju tudi razlikujeta.

dvidevat in Nulla nadaljujeta stil, ki ga na založbi predstavljata tudi veterana Shekuza in Terranigma. Kar jim je zagotovo skupno, je to, da so se razvijali kot poslušalci glasbe, izpostavljeni zelo različnim glasbenim zvrstem. Tako tudi dvidevat in Nullo, ki sta do elektronske glasbe prišli postopoma, napaja zelo raznolik žanrski minimalizem – čist in zaokrožen zvok, poln detajlov, ki buri duha in napaja domišlijo. Čeprav je njuna glasba na dvojnem albumu 068/078-1 složna, težko napovemo, kam ju bo zaneslo v prihodnosti.

Seznam skladb

Sodelavci in sodelavke

dvidevat · glasba, mix (skladbe 1-4)
Nulla · glasba, mix (skladbe 5-9)
Igor Vuk · mastering
Luka Prinčič · naslovnica, produkcija
Andrej Pervanje · promocija, produkcija

Posebne zahvale

Tine Vrabič
Črt Trkman
Bojan Georgievski (RSN)

Medijski odzivi

30.04.2021, Radio Študent, Partijska linija, Jaša Bužinel in Blaž Pavlica
14.05.2021, Mladina, dvidevat x Nulla: 068/078-1, Jaša Bužinel
14.05.2021, Radio Študent, Tolpa Bumov, Urban Mihevc
15.05.2021, ODZVEN / Sigic, “Komplementarna afirmacija detroitske zgodovine“, Špela Cvetko
18.05.2021, Radio Študent, 100 decibelov, Jan Kopač in Laura Krajnc

Prenos in nakup

Prosti prenos abluma (po modelu »plačaj kolikor hočeš«) je od 11. maja na voljo preko www.kamizdat.bandcamp.com.

Glasba je ustvarjena in objavljena pod pogoji Creative Commons BY-SA 4.0 licence ([Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0] – Attribution-ShareAlike). Več na www.creativecommons.com/licence.

Mestna občina Ljubljana & Ministrstvo za Kulturo RS · finančna podpora

Kamizdat · www.kamizdat.si

Pretekli dogodki

Kamizdat Rentgen TV: dvidevat, Nulla
Torek, 11. 05. 2021, 20:00 @ kamizdat.si/events, Studio 103
Produkcija: EMANAT

Kamizdat · www.kamizdat.si