Kamizdat Rentgen #27: Access Frame : Colony

poletni dogodek ob izidu kompilacije lokalnih ustvarjalk z mnogimi še neizdanimi deli in širokim spektrom elektronske in akustične glasbe

14. julija založba Kamizdat predstavlja dogodek ob novi izdaji na dan spletnih založb (Netlabel Day 2022): kompilacijo lokalnih ustvarjalk z mnogimi še neizdanimi deli in širokim spektrom elektronske glasbe – od hrupa in zvočne umetnosti do folkovske eksperimentale in računalniške glasbe, ki bo uradno izšla v obliki zina in QR kartic na dan spletnih založb.

Kolonija, kolonizirati, dekolonizacija: kje so meje enega in drugega, kako so se redefinirali odnosi imperializma, prostor za posameznikove potrebe v kolonistični skupnosti. Koncept kolonije je oblikoval 12 prispevanih skladb na toletni Kamizdatovi kompilaciji raziskovalne glasbe.

Izbrane in povabljene umetnice bomo gostili tudi v poletnem ambientu Kina Šiška in na spletnem prenosu v živo preko https://live.pretok.tv.

LINEUP

Muzikačaka je projekt Sare Korošec, ki je nastal  v letu 2015 na haloškem hribu med kurjenjem krušne peči, sekanjem drv in v virtualni in osebni izolaciji. Je skupina, žival, ideja, zgodba, alterego, duh,  ki skozi aktualne glasbene tokove vključuje tradicionalno okolje Haloz, kulturo, socialne strukture, kontekst ruralnosti in robnosti in vpogled  v vpetost in vpliv okolja na ustvarjanje, življenje, odnose…  Zgodbe Muzikačake so v živo izvajane z looperjem in pripovedovane skozi plastenja klavirja, vokala,  elektronike, terenskih posnetkov in poezije.

Lip Rouge je eksperimentalni glasbeni duo, ki ga sestavljata Karmen Ponikvar in Eva Mulej. Zvok raziskujeta z glasom, analogno sintezo zvoka in različnimi inštrumenti. Navdih črpata v  zgodnji elektronski glasbi in v svojo interpretacijo le-te vpletata zvoke kljunaste flavte, kitare, različnih predmetov in glasu. Z ustvarjanjem zvočnih pokrajin ustvarjata svoj glasbeni besednjak. Pred dnevi je izšel njun prvenec z naslovom “Tūndâr” pri založbi AmbientSoup.

Ninabelle (Nina Kodrič) je diplomirana flavtistka, ki se je po jazzovskem izpopolnjevanju svojega inštrumenta v Rotterdamu in Celovcu začela udejstvovati v pesniško-glasbeni zasedbi Orkestrada. Svojo glasbeno pot preko klasike in jazza nadaljuje v bolj elektronskih vodah, kot techno DJka. Z Nino Hudej od leta 2014 ustvarjata eksperimentalni elektronski live act Warrego Valles, kot DJka pa nastopa s temačnimi techno acid in electro seti v klubih doma in v tujini.

Kamizdat Rentgen je vpogled pod površino kože, pogled na meseni preplet kosti, mišic in živčevja, ki tvorijo raznolikost zvočnih teles. Gre za serijo večerov, s katero si pri založbi Kamizdat želimo vzpostaviti večjo prisotnost pustolovskih glasbenih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki hodijo po terenu, na katerem pogosto ni še shojenih poti. Večeri so pogosto tesno povezani z novimi glasbenimi izdajami.

Prost vstop in prost dostop do spletnega prenosa.

Produkcija: Emanat & Kino Šiška s podporo Mestne občine Ljubljana

Kamizdat · www.kamizdat.si